back

Εν Δυνάμει

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κερδίσαμε το Χάλκινο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Design στη Βιέννη για το σχεδιασμό ενός πολύ ιδιαίτερου βιβλίου, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα. Ένα βιβλίο διαφορετικό, για ανθρώπους που ζούνε και δρουν διαφορετικά. Βραβευτήκαμε για ένα βιβλίο με μία… τρύπα!

Ως Colibri Branding & Design αναλάβαμε το σχεδιασμό ενός βιβλίου που αποτυπώνει τις απόψεις και τις ευαισθησίες ορισμένων πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, των μελών του Εν Δυνάμει, μιας ομάδας ατόμων με σύνδρομο Down, Asperger, αυτισμό και των φίλων τους, που δουλεύουν συλλογικά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση καταξιωμένων καλλιτεχνών.

«Σχεδιάσαμε ένα βιβλίο με μία τρύπα, το οποίο στην πραγματικότητα, όταν το ανοίγεις είναι μία μάσκα», τονίζει ο Creative Director της Colibri Branding & Design, Χρήστος Χέλμης. «Πριν αναρωτηθείτε, παρακαλούμε σηκώστε τη μάσκα μπροστά στα μάτια σας και κοιτάξτε διαμέσου της. Μπροστά σε έναν καθρέφτη, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα», προτείνει ο Χρήστος Χέλμης.
Η εικονογράφηση της Αναλίζας αναμίχθηκε και συνδυάστηκε με τυπογραφικές στρεβλώσεις σε μια διάταξη που μοιάζει χαοτική με μια πρώτη ματιά, αλλά καταφέρνει να υποστηρίξει τον πλούτο των μηνυμάτων και των προσωπικών αφηγήσεων των ίδιων των μελών του ΕνΔυνάμει.

«Κρίνοντας από την αποδοχή που είχε το βιβλίο στις θεατρικές παραστάσεις του Εν Δυνάμει, ήταν ήδη επιτυχημένο», τονίζει ο Χρήστος Χέλμης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έτυχε τέτοιας αποδοχής από τους υψηλού επιπέδου Ευρωπαίους designers, οι οποίοι είδαν σε αυτό ένα αντικείμενο υψηλού επιπέδου σχεδιασμού και επικοινωνίας, ακόμα και αν, λόγω του ότι το βιβλίο είναι γραμμένο στα ελληνικά, το υλικό του είναι σε αυτούς απροσπέλαστο», κατέληξε ο Χρήστος Χέλμης.

 

Εν Δυνάμει book cover
Εν Δυνάμει book cover
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book graphics
Εν Δυνάμει book presentation