back

Με επίκεντρο τον εγκέφαλο

Η προσωπική ιστοσελίδα μιας πολύ ενδιαφέρουσας νέας αρχιτέκτονα που συστηματοποιεί το τρίπτυχο των ενδιαφερόντων και της επαγγελματικής της εμπειρίας: στο κέντρο η εγκεφαλική λειτουργία-βασική περιγραφή και στην περίμετρο, δορυφορικά, τα νέα, οι σκέψεις, τα σχόλια και οι αναφορές στο τρέχον και εφήμερο.

Η αρχιτέκτονας Φωφώ Κάλφα απευθύνθηκε στην Colibri εν μέρει για να αποτυπώσει το εμπειρικό της παρελθόν, αλλά κυρίως για να προβάλει τα επιχειρήματα που θα την οδηγήσουν σε νέα έργα και νέες συνεργασίες. Το υλικό της εκτείνεται από τη συμμετοχή στο project management του μνημειακού έργου του Kέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι τα προσωπικά της ταξίδια στη φωτογραφία, με επίκεντρο το αρχιτεκτονικό έργο. Χρειάστηκε δομή, διήγηση και ισορροπία ανάμεσα στην προσέγγιση “βιογραφικού” και την επαγγελματική προσφορά έργου. 

Για την δομή και την οπτικοποίηση ταυτόχρονα, χρησιμοποιήσαμε τη μηχανή παραγωγής σκέψης: ιδέες, ικανότητες, εμπειρίες, μνήμες, συναισθηματικές διαθέσεις -από τον μετωπιαίο λοβό μέχρι τον υποθάλαμο, κατανέμονται σε τρεις βασικούς όγκους, αντίστοιχους με τα τρία αντικείμενα επαγγελματικού και προσωπικού ενδιαφέροντος. Γύρω από τα βασικά κινούνται τα τρέχοντα, όσα, δηλαδή, προκύπτουν από την έμπειρη ματιά ως σχόλια ή ανακαλύψεις και όσα γίνονται αφορμές για νέα σκέψη. Η εσωτερική δομή των τριών βασικών ομάδων είναι εξαιρετικά ευθύγραμμη και περιγραφική, καταλογογραφική. Το σύνολο αποτελεί μια καλή περιγραφή της προσωπικότητας της Κάλφα και ένα ακόμα καλύτερο οδηγό για να συντηρεί και να διευρύνει την εικόνα της στο μέλλον.