back

Xotaris Art Forum

Το Xotaris Art Forum είναι ένας δικτυακός χώρος έκθεσης και διάθεσης έργων τέχνης επιλεγμένων καλλιτεχνών από τους τομείς της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της χαρακτικής. Η Colibri ανέλαβε τη δημιουργία του site δίνοντας έμφαση στη σωστή αποτύπωση της έννοιας “Ξωτάρης”, δηλαδή “περιπλανώμενος” στην Κρητική διάλεκτο, σε όλες τις εφαρμογές δημιουργίας της ιστοσελίδας.

Το www.xotaris.gr είναι ένα site μοναδικό στο είδος του λόγω της πολυμορφίας του, του μεγάλου όγκου πληροφορίας που προσφέρει αλλά και του σημαντικού αριθμού διαδραστικών επιλογών που παρέχει στους επισκέπτες. 

Το design απαντά στη σύγχρονη αισθητική αντίληψη που περιβάλλει την τέχνη του σήμερα σε συνδυασμό με την έννοια του “περιπλανώμενου” που αποτυπώνεται εικαστικά  σε διάφορες εφαρμογές, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου πληροφορίας, φροντίσαμε η πλοήγηση να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή για τον χρήστη ώστε το navigation experience να είναι άνετο και ευχάριστο. 

Η αρχική σελίδα παρουσιάζει σε slideshow πρόσφατες εκδόσεις, τρέχουσες εκθέσεις και προγραμματισμένα workshops, ενώ στο κάτω μέρος της σελίδας ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί με σημαντικά νέα για το χώρο της τέχνης. 

Στα δεξιά της οθόνης υπάρχει ημερολόγιο με σημειωμένες τις ημερομηνίες event τέχνης ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για τις εκδηλώσεις που τον ενδιαφέρουν.

Το site είναι σχεδιασμένο ώστε ο χρήστης να μπορεί να αναζητήσει ανά πάσα στιγμή έργα τέχνης με βάση τον καλλιτέχνη, τη χώρα ή την τεχνική. Συγκεκριμένες κατηγορίες με το σήμα “ξ” είναι προσβάσιμες μόνο από τα μέλη του Forum, παρακινώντας τον απλό χρήστη να εγγραφεί στην ομάδα Xotaris. 

Το site δίνει επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης εκλεκτών συλλογών τέχνης, μέσω “Artshows” τα οποία έχουν υλοποιηθεί σε Flash και συνδυάζουν εικόνα, ήχο και κίνηση, οδηγώντας τον επισκέπτη σε ένα μαγευτικό ταξίδι τέχνης. 

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται από buttons facebook, twitter και delicious, ενώ ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί στο rss feed ώστε να ενημερώνεται για τις νέες προσθήκες. Μέσω ειδικής φόρμας ο επισκέπτης εγγράφεται επίσης και στο newsletter Xotaris για να λαμβάνει νέα του Forum.