back

Παιδιά, Πάμε Ελλάδα ή αλλιώς Schools let's go to Greece...

Παιδιά, Πάμε Ελλάδα ή αλλιώς Schools let's go to Greece...

 

Mια ανοιχτή πρόσκληση-προτροπή προς τα σχολεία της χώρας και του εξωτερικού να επιλέξουν την Ελλάδα για τις σχολικές τους εκδρομές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας ανάδειξης της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού που συνδυάζει τη διασκέδαση και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι σχολικές εκδρομές.
Για τις ανάγκες επικοινωνίας του προγράμματος, η Colibri ανέλαβε να δώσει μορφή και εικόνα στο κάλεσμα αυτό. Έτσι, λοιπόν, η δημιουργική μας ομάδα σκέφτηκε ότι το σήμα θα έπρεπε να αποδοθεί οπτικά με τρόπο που να σε παρακινεί σε δράση και κίνηση, να είναι άμεσο, νεανικό και προτρεπτικό και κυρίως να έχει ένα οπτικό στοιχείο που να μπορεί να “μιλήσει” στα παιδιά και της Ελλάδας και άλλων χωρών.

 

Κατά τη διαδικασία του brainstorming ακούστηκαν και οπτικοποιήθηκαν διάφορες σκέψεις και προτάσεις για να καταλήξουμε τελικά στο πάνινο παπούτσι, σήμα κατατεθέν των μαθητικών χρόνων για τους περισσότερους που πάνω του φέρει και το όνομα του προγράμματος “Παιδιά πάμε Ελλάδα” ή αλλιώς “Schools let's go to greece”. Επιλέξαμε το πράσινο και το γαλάζιο χρώμα γιατί θυμίζουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας. Τα γράμματα σχεδιάστηκαν στο χέρι για να προσθέσουν ελευθερία και χαρά με μια μικρή αναφορά στα sixties!